KZ Netten is in 1993 opgericht door Kor van der Zwan. Hij start zijn carrière in de Noordzee kustvisserij waar hij dagelijks met netten te maken krijgt. Nadien doet hij aan de wal de nodige ervaringen op in een nettenfabriek en besluit in 1993 de grote stap te zetten om zelfstandig te worden.

Met een ouwe Nissan, Fl. 11.65, een paar klossen touw, een boetnaald en wat gereedschappen rijd hij op 6 april naar de KvK en gaat direct daarna van golfterrein naar hockeyclub, van voetbalvereniging naar particulieren. Overal waar netten nodig zijn is hij te vinden. Hij ontwikkeld kenmerkende eigenschappen. Actief luisteren en met de klant meedenken. Het zich verdiepen in zijn of haar specifieke wensen. Innovatie, probleemoplossend en doorzettingsvermogen.

KZ Netten specialiseert zich daardoor al snel in het ontdekken van specifieke en unieke toepassingen en de montage van netten. De werkzaamheden vinden plaats op de meest mogelijke maar ook op de meest onmogelijke plaatsen. Tot op heden wordt KZ Netten niet alleen door haar eigen klanten maar ook door branchegerelateerde bedrijven ingeroepen vanwege haar deskundigheid.

KZ Netten heeft zich door de toenemende vraag eveneens gespecialiseerd in vogelwering en de bestrijding van vogeloverlast. Dit resulteerde in een aparte afdeling,  “ABC Vogelwering”  binnen het bedrijf:Vanuit het hele land wordt ABC Vogelwering gevraagd om met diverse vogelwering systemen duivenwering of meeuwenwering toe te passen.  Monumentale panden, woningen, bedrijfspanden, terreinen en veel particuliere panden worden op een esthetisch verantwoorde wijze gevrijwaard van ongewenste gevleugelde gasten. Ter plaatse wordt bekeken of vogels geweerd moeten worden met vogelweringsnetten of éénvoudig met vogelpennen en draad, (birdwire).