Case 1: Vogeloverlast kerkje in Leidschendam

Onze uitdaging

abc-case1Het kerkje aan de Damlaan te Leidschendam biedt voor duiven prachtige beschutte plaatsen om in en op te nestelen. Het gebouw is door de duiven ernstig vervuild en onder het pand doorlopen in de winkelstraat is niet meer mogelijk.

Onze oplossing

We kiezen voor een combinatie van verschillende manieren om de vogels te weren. De vogelwering mag wat ABC Vogelwering betreft geen afbreuk doen aan het gebouw. Op de foto wordt duidelijk dat juist op de schaduwkant onder de dakgoot het net totaal niet stoort terwijl op de gootranden een systeem toegepast is dat vanaf de begane grond niet zichtbaar is.

 

Case 2: Vervuilde gevels en ornamenten door duiven en meeuwen op Laecken-Halle te Leiden

Onze uitdaging

abc-case2Het monumentale gebouw de Laecken-Halle te Leiden is door toedoen van onder andere duiven en meeuwen ernstig vervuild geraakt en bijna onherstelbaar beschadigd. De gevels van dit monumentale gebouw krijgen een opknap en schildersbeurt, na korte tijd echter vervuilen de prachtige ornamenten van de gevels opnieuw met uitwerpselen  omdat duiven heerlijk onder een afdakje en uit de wind zitten.

Onze oplossing

We kiezen op basis van onze jarenlange expertise voor een zeer fijnmazig, UV-bestendig en rotvrij net met een maaswijdte van 27 x 27 mm. We monteren met RvS-montage middelen. Het geheel is vanaf de begane grond niet zichtbaar. De beheerders van de Laecken-halle zijn ABC Vogelwering intens dankbaar voor deze kostenbesparende operatie.